Українські біженці які знаходяться в США отримають фінансову допомогу та медичне страхування.

 

Офіс який займається переселенням біженців (ORR), а саме Департамент охорони здоров'я та соціальних служб США оприлюднив інформацію про основні федеральні пільги, якими зможуть скористатися українці, які отримали гуманітарний пароль.

 

В цьому випадку «українці» для США це громадяни України та особи, які не є громадянами України, але останнім часом постійно проживали в Україні.

 

gumanitarniy parol

 

Тобто українці, які отримали гуманітарний пароль у США у період з 24.02.2022р. по 30.09.2023р. у зв'язку із агресією Росії проти України, мають право подавати документи на основні пільги, доступні для біженців, у період дії їх гуманітарного пароля (за винятком Програми приймання та розміщення Державного департаменту США). Подружжя цих осіб або неодружені діти до 21 року, які отримали чи отримають гуманітарний пароль у США після 30 вересня 2023 року, також мають право на отримання вказаних пільг.

 

Пільги доступні протягом 1 року з дати початку гуманітарного пароля.

До вказаних пільг належить: 

  • грошова допомога через тимчасову допомогу нужденним сім'ям (TANF); 
  • медичне страхування через Medicaid; 
  • продовольча допомога через Програму додаткової допомоги у харчуванні (SNAP).

Українці також матимуть право на отримання грошової допомоги, медичної допомоги, підготовки до працевлаштування та допомоги у пошуку місця роботи, навчання англійської мови тощо.

 

Для отримання пільг необхідно звернутися до органу з надання державної допомоги (state government benefits office) або до найближчого офісу з переселення біженців у своєму штаті. Список можна знайти на сайті: 

https://www.acf.hhs.gov/orr/map/find-resources-and-contacts-your-state.

 

Більше інформації за посиланням: 

https://www.acf.hhs.gov/orr/fact-sheet/benefits-ukrainian-humanitarian-parolees

 

Джерело: Visit Ukraine